Enkel panenggryta med grönsaker och sjögräsnudlar

I det här receptet finns två saker jag tidigare inte gillat, varma grönsaker och sjögräsnudlar. Det där med varma grönsaker kommer från bardomen. Min pappas specialité var nämligen wok vilket gjorde att vi föråt oss på stekta paprikor och andra varma gröna grejer. Nu har jag börjat vänja mig vid varma grönsaker och tycker det är riktigt gott! Sjögräsnudlar har jag upptäckt är riktigt najsiga och kripspiga så vet faktiskt inte riktigt varför jag har varit emot dom förut. Men nu till receptet, som (tips!) även funkar kalasbra som turmat på en vandring!

Panenggryta med grönsaker och sjögräsnudlar: (2 pers)
1 gul lök 
1 liten zucchini 
1 röd paprika 
1 broccoli 
1 vitlök 
Olivolja
1 burk kokosmjölk 
4 dl vatten 
150 g sjögäsnudlar
1 kryddpåse Paneng Red Curry från Santa Maria (Innehåller en hel del socker så om du kan - gör din egen)

Till dekoration:
1 Lime 
En kruka Koriander 
Cashewnötter
Sockerärtor 

Gör såhär:
Börja med att hacka löken och fräs i lite olivolja i en gryta. Hacka resten av grönsakerna tillsammans med vitlök och ha ned i grytan. Fräs på i cirka 7 minuter. Tillsätt kokosmjölken och vatten, koka upp och blanda ner kryddpåsen med röd curry. Låt puttra medan du förbereder sjögräsnudlarna enligt instruktionerna på förpackningens baksida.

Dela upp sjögräsnudlarna i två skålar, häll på panengrytan och toppa med lime, koriander, hackade sockerärtor och cashewnötter. Bam! Färdigt att servera!

IMG_4334.jpg
IMG_4382.jpg
IMG_4379.jpg