Magiskt vacker saft på rallarros - snabbvariant

Förra veckan i när jag och familjen var uppe i Dalarna gjorde min syster Rallaros saft, saften fick en helt magisk fin rosa färg. Så innan jag drog tillbaka till Stockholm plockade jag en bunt av blommorna för att ta med hem. Min plan från början var att göra saften på björksocker men tyvärr var den slut i affären så jag testade att göra på Nick´s stevia fiber honey. Jag ville även bjuda min kompis på saften samma dag som jag gjorde den, så gjorde en snabbvariant som bara fick stå över dagen. Blev kalasbra!

Rallaros saft 1.4.jpg

Snabb saft på Rallarros:
20 Rallarros blommor
2 dl Nick´s fiber honey
10 droppar stevia
2 Citroner
7 dl Vatten

Sä här gör du:
Plocka av alla de små blommorna från rallarosstjälkarna och lägg i en lagom stort kärl (Jag använde mig av en glasburk på 2l). Dela citronerna i cirka 0,5 cm tjocka skivor och lägg i kärlet. Koka upp vatten tillsammans med fiber honungen och slå över blommorna och citronen. Addera stevia dropparna. Låt sedan blandningen stå och vila i cirka 4 timmar för att den ska få sin härliga rosa färg. Sila av tappa upp saften på en flaska. Behåll några av blommorna till dekoration.

Blanda sedan med ditt val av dryck, bubbel, ramlösa tillsammans med gin eller bara ramlösa.

Denna snabbvariant tog inte så mycket smak av blommorna utan smakade mest citron, men gjorde inget då jag mest ville åt färgen. Nästa gång ska jag testa att göra den på björksocker och låta den stå i 3-4 dagar så det blir en mer koncentrerad saft saft! Ska nog också testa att torka blommorna för att göra te eller som dekoration till mat.

Rallaros saft 1.3.jpg
Rallaros saft.jpg
IMG_4271.jpg
Saft på rallaros.jpg