Island på två dagar!

Jag, min syster, hennes man och deras lilla son åkte över till Island en över en helg. Vi flög från Sverige på en fredag och flög hem på följande måndag. Då vi ville hinna se så mycket som möjligt gjorde jag en lite reseguide till oss #planeraren. Vi valde att fokuserade vi på saker relativt nära Reyjkavik.

Vilka ställen bestämde vi oss att se på island under Lördagen?
På lördagen körde vi runt som galningar, men ändå organiserade galningar och vi hann med så mycket med tanke på de långa avstånden. Här kommer våra stopp:

IMG_8596 copy.jpg
Geysir.jpg

1. Geysir
Vårt första stopp vad Strokkur. Strokkur är en gejser i Haukadalur på södra Island. Den ligger några meter ifrån gejsern Geysir i ett parkliknande geotermiskt område med samma namn. 

IMG_8640.jpg

2. Gulfoss
Gulfoss är ett av de populäraste turistmålen på Island och är ett vattenfall som ligger i floden Hvíta på Södra Island. Gulfoss betyder Guldfallet. Vattnet faller i två omgångar ner i en klyfta som är 20 meter bred och 2,5 km lång. 

Seljalandsfoss.jpg

3. Seljalandsfoss
Ett enormt vattenfall. Tips låt dig inte luras av tomma turistbilder från Island - det är folk överallt som ovan.  Det är lätt att redigera bort folk, så det ser ut som man är ensam men sanningen är en annan :P

Skógafoss.jpg

4. Skógafoss
Detta är ett av Islands största vattenfall och ligger på landets södra del, cirka 2 timmar bort från Reyjkavik. Vattenfallet är 25 meter brett och faller 60 meter från de klippor som tidigare utgjorde kustlinjen. 

Seljavallalaug.jpg

5. Seljavallalaug
Detta var förr en ”hemlig” utomhus pool men som med turism har blivit ett välkänt besöksplats. Här tog vi ett dopp men alltså det var inte speciellt fräscht. Om du vill vara lite ensam innan vattnet har rörts upp - var där tidigt på morgonen! 

Vår söndag på island:
På söndagen tog vi det betydligt lugnare, då hade vi bokat biljetter till The blue lagoon som är är ett geotermiskt spa. Innan vi checkade in bestämde vi oss för att göra ett stopp i Grindavik där det ligger en väldigt fin fyr.  Där fanns det också väldigt fotogeniska får/bockar.

En kompis

En kompis

Fyren i Grindavik

Fyren i Grindavik

The blue lagoon.

The blue lagoon.

Sanningar du inte visste innan du har varit på Island:
Det ser väldigt tomt ut på de flesta bilder över island men det är egentligen folk lite sådär överallt, iaf om du besöker turistmål. Så bli inte besviken om du inte är själv vid ett vattenfall eller i Blå Lagunen.

Är du sugen på att åka till Island? Gör det!