Välkommen hem till mig - En 35 kvadratare i telefonplan!

Jag köpte och flyttade in i min lägenhet april 2017. Fram tills nu har den varit ett konstant projekt. Jag har målat om alla rum, vissa flera gånger. Golven har bytts ut, köket har renoverats, dörrar har satts upp och badrummet har gjorts om totalt. Nu äntligen börjar jag känna mig hemmastadd, sisådär tre år senare. Mitt hem kommer nog alltid vara lite av ett projekt och min kreativa testplan.

Mycket i lägenheten har jag byggt själv. Tycker verkligen att det är kul att göra mina egna lösningar och har svårt att köpa saker jag känner att jag kan göra själv. Är en ganska handywoman så att säga. Men nu mot hallen!

555.jpg

Min hall är inte jättespännande! Det första man ser är dörren in till toaletten rakt fram, till vänster har jag satt upp en knopplist och under den finns en skohylla min pappa byggde till min första lägenhet.

4444.jpg

Skohyllan in close up! Älskar säkerhetsgrinden och mina grönmålade dörrar. Men nu tar vi höger och fortsätter in mot köket.

1.jpg

Nu stiger vi in via hallen och ser detta, “köksön” som min far har byggt, ett ställ från Ikea där jag förvarar lite stekpannor, rostfria bunkar och lite böcker. Sen har vi matbordet, toppdelen har jag fixat och pappa svetsade ihop tillhörande ben. Bänken snickrade jag ihop till lägenhets husets balkong sen tog in den till mig istället.

Köket har jag och min pappa gjort om like the handy people we are.  Jag ville ha rått betonggolv så det fixade vi. Men rekommenderar ingen att lägga flytspackel när det är 26 grader varmt. Det stelnade så fort och var svårt att jobba med.

2.jpg

Blir mycket glad av min målande “Hej!” tavla :) Här har jag också en egenbyggd, hylla på den förvarar jag - en NK kaffeburk, mortel, vitvinsvinäger och en flaska Ridgeback jag fick i födelsedagspresent av min bror.

4.jpg

Tavlan som hänger ovanför matbordet har jag målat själv men är en mimik av en tavla från Hein Studio. Här syns också lite av min vita taklampa som jag har målat randig - tycker det blev lite roligare så. Kylskåpet har jag klätt in i en svart plastfilm. Sen har vi en del av diskbänken där ja och lite skåp har jag också! Alla skåpsluckorna och luckorna till lådorna har min pappa sågat till och jag målat.

IMG_2349.jpg

Lite tydligare bild på diskbänken :) Eftersom köket inte är jättestort så älskar jag att det går att stå på båda sidorna av spisen och laga mat, väldigt smidigt!

3.jpg
IMG_2367.jpg

Har hört att man blir glad av en smilande gubbar, så då målade jag en till köket! :-)  Klart med köket, nuuuu mot badrummet!

Efter att jag bott i min lägenhet i cirka en månad märkte jag att mitt badrum var fuktskadat så det var ju bara att renovera om. Lite surt men också lite kul för nu ser det ju ut såhär istället:

7.jpg

Blev så nöjd med badrummet! Det var min svågers kompis, till yrket plattsättare, som byggde det åt mig och det blev verkligen kalasbra! Jag valde stora plattor i natursten och det är samma material på både väggar och golv, sen finns det golvvärme nu också mmm. Spegeln är måttbeställd av min bror och den fick jag sen i födelsedagspresent! Ramen är av ek och den är verkligen helt perfekt. Den gröna tretrappshyllan har jag fixat ihop själv, mina lädernecessärer likaså. #pysslaren.  

Nu kliver vi vidare in mot sovrummet/vardagsrummet/kontoret. Komsi komsi!

9.0.jpg

Här har vi en fåtölj som brukade stå hemma hos min farfar. På den ligger en gosig födelsedagspresent. Bakom stolen står ett vitrinskåp, köpt på Refurn för 300 kr. Vitrinskåpet målade jag grått, som så mycket annat i läggan. Citra glasen har jag fått från mormor och likaså Höganäskrukorna ovanpå skåpet. Ljusen stöpte jag tillsammans med min mor, syster och svägerska på en kurs i julas.

9.1.jpg

Sängen i lägenheten har min pojkvän byggt. Tycker så mycket om den låga designen och att den är av trä. Mina lakan är från Read The Label och de är de bästa lakanen jag haft! Det går inte att byta tillbaka till vanliga enklare bomullslakan efter att ha sovit i dessa, de är en dröm!

9.2.jpg

Här har vi vardagsrum hörnan, en soffa och ett soffbord. Soffbordet är gjort av lite dräneringsrör och en träskiva. Soffan har jag också byggt och fixat madrass och kuddar till. På väggen så hänger två tavlor, den vänstra har jag målat själv och den högra är en poster jag fick med en av mina favoritböcker Eld, Rök, Grönt - Tack för den Martin!

9.3.jpg

När Corona kom behövde jag ett hemmakontor. Så jag slipade och målade om ett gammalt Ikea skrivbord mina föräldrar förvarade i ett av deras hobbyrum.

1 copy.jpg

Så det var mitt hem! Blir lugn av att inte ha så mycket saker och de gråa färgerna.